Var fjärde svensk planerar att utföra en badrumsrenovering i sitt hus eller lägenhet. Kontakta oss på VVS Access  så fixar vi ett nytt snyggt och energismart badrum till er. Vi utför badrumsrenovering i Lund med omnejd.

VVS Access utför prisvärda badrumsrenoveringar i Lund

Att renovera sitt gamla badrum är inte så komplicerat som man kan tro. När du väl har bestämt för en badrumsrenovering och hur du vill att ditt nya badrum ska se ut  så kontaktar du oss. Vi kommer hem till dig och tillsammans så gör vi upp en plan på hur vi ska fortskrida med renoveringen. Vi bestämmer hur ditt badrum ska se ut, vilka möbler som ska finnas och när du vill att det ska vara färdigt. Renovering av badrum kan vara allt ifrån att byta ut ditt gamla tvättställ till att riva hela badrummet och ändra storleken på det. Låt oss på vvs access hjälpa dig med din badrumsrenovering. Kontakta oss så bokar vi ett möte och går igenom vad du vill göra. Vi har snickare, elektriker och våtrumsbehöriga till vår hjälp. Allt för att du som kund ska få ett badrum som är godkänt enligt branschregler och efter försäkringsbolagens krav. 

Badrumsrenovering i Lund

Så här lyckas du med din badrumsrenovering

Att renovera badrummet kan vara en stor utmaning, men det kan också vara en fantastisk möjlighet att skapa ett mer funktionellt och vackert utrymme. En badrumsrenovering kan öka både komforten och värdet på ditt hem. Här är några tips för att göra din badrumsrenovering till en succé.

Planera din badrumsrenovering noggrant

För att din badrumsrenovering ska bli lyckad, är det viktigt att planera noggrant. Detta inkluderar att fastställa din budget, bestämma vilka förändringar som ska göras, och välja rätt entreprenör. Att skapa en tydlig plan för dina förväntningar och behov, kommer att hjälpa till att undvika framtida problem och överraskningar.

Budget för ditt nya badrum

Först och främst är det viktigt att fastställa din budget. Detta kommer att hjälpa dig att bestämma vilka renoveringsarbeten som är möjliga och vilka som inte är det. Att ha en realistisk budget är viktigt, eftersom det kommer att hjälpa dig att undvika överraskningar under renoveringen.

Ny badrumsinredning

När du har fastställt din budget, är nästa steg att bestämma vilka förändringar som ska göras i ditt badrum. Det kan handla om allt från att byta ut enstaka delar till en totalrenovering av hela utrymmet. Tänk på vilka funktioner du vill ha och vad som behöver bytas ut eller uppdateras. Är det till exempel dags att byta ut badkar eller duschkabinen? Ska golvet bytas ut? Behövs det nya badrumsmöbler eller belysning?

Anlita rätt rörmokare & entreprenör

Att välja rätt entreprenör eller rörmokare i Lund är avgörande för att din badrumsrenovering ska bli en framgång. Gör noggranna efterforskningar och be om referenser från tidigare kunder. Det är också viktigt att se till att rörmokaren eller entreprenören har rätt försäkringar och tillstånd för att utföra arbetet. På så sätt kan du vara säker på att arbetet görs på rätt sätt och att det uppfyller alla säkerhetskrav.

Materialval

Att välja rätt material är också en viktig faktor för en lyckad badrumsrenovering. Välj material som är hållbara och lätta att rengöra, eftersom badrummet är ett utrymme som används ofta och är utsatt för fukt. Även om du vill ha ett snyggt och modernt utseende, är det också viktigt att välja material som passar din budget.

Säkerhet

Säkerhet är en viktig faktor när det gäller badrumsrenovering. Se till att alla elektriska anslutningar och ledningar är säkra och att alla utrustningar är installerade på rätt sätt. Detta kan hjälpa till att undvika eventuella olyckor eller skador i framtiden. Det är också viktigt att se till att alla arbetsområden är säkra och att entreprenören och deras team följer alla nödvändiga säkerhetsåtgärder.

Renovera badrummet vid rätt tidpunkt

När det gäller badrumsrenovering är timing viktigt. Se till att du har tillräckligt med tid för att planera och genomföra renoveringen. Detta inkluderar att ta hänsyn till leveranstider för material och att planera arbetet runt dina dagliga rutiner. Tänk också på säsongen när du planerar renoveringen – det kan vara lämpligt att göra renoveringen på sommaren, när det är torrare och mindre risk för fuktproblem.

Basdrumsrenovering kan vara en stor utmaning

En badrumsrenovering i Lund kan vara en stor utmaning, men med noggrann planering och genomförande kan det också vara en fantastisk möjlighet att skapa ett mer funktionellt och vackert utrymme. Genom att fastställa din budget, planera förändringar, välja rätt entreprenör och material, och tänka på säkerhet och timing, kan du lyckas med din badrumsrenovering och skapa ett badrum som du kommer att njuta av i många år framöver.

Badrumsrenovering toalettstol


Kakel och klinker till badrummet

När det gäller att välja kakel och klinker till badrummet finns det några faktorer att tänka på för att göra rätt val. Här är några tips för att välja rätt kakel och klinker till din badrumsrenovering i Lund.

Funktion och användning

Först och främst är det viktigt att tänka på funktion och användning. Badrummet är ett våtutrymme, vilket innebär att det utsätts för mycket fukt och vatten. Därför är det viktigt att välja kakel och klinker som är vattentåliga, tål fukt och är lätta att rengöra. Tänk också på vilka områden i badrummet som kaklet kommer att användas på. Golvet, väggarna, duschen och badkaret kan kräva olika typer av kakel och klinker.

Stil och design

När du har bestämt vilka funktionella krav du har på ditt kakel och klinker är det dags att tänka på stil och design. Vill du ha ett modernt och minimalistiskt utseende eller ett mer klassiskt och traditionellt utseende? Tänk på färgscheman och mönster som passar din smak och som kan matcha med andra element i badrummet, som duschdraperier eller handdukar.

Material

Det finns många olika material att välja mellan när det gäller kakel och klinker till badrummet, inklusive keramik, porslin, natursten och glas. Varje material har sina egna fördelar och nackdelar, så det är viktigt att tänka på vad som är viktigt för dig. Keramik och porslin är vanligtvis billigare och lättare att underhålla än natursten eller glas, men natursten ger en mer unik och naturlig känsla.

Storlek och form

Storlek och form på kakel och klinker kan också spela en viktig roll i valet av rätt material. Större plattor kan ge ett rent och modernt utseende, medan mindre plattor kan ge ett mer traditionellt och rustikt utseende. Fyrkantiga kakelplattor är vanliga, men det finns också rektangulära, hexagonala och andra former att välja mellan. Tänk på vilken storlek och form som passar din stil och hur de kommer att se ut på väggarna och golvet i ditt renoverade badrum.

Installation och underhåll

Tänk också på hur installationen kommer att göras och hur kakel och klinker kommer att underhållas. Vissa material kan kräva mer underhåll än andra, så se till att välja ett material som passar din livsstil och hur mycket tid du är villig att lägga på underhåll. Vissa kakel och klinker kan vara svårare att installera än andra, så se till att välja ett material som din entreprenör är bekväm att arbeta med när du skall renovera badrummet.

Kakel & klinker för din badrumsrenovering i Lund

Sammanfattningsvis är valet av rätt kakel och klinker vid din badrumsrenovering i Lund ett viktig beslut som påverkar både funktion och design. Genom att tänka på faktorer som funktion, stil, material, storlek och form samt installation och underhåll kan du välja rätt kakel och klinker som passar dina behov och smak. Det är också viktigt att tänka på budgeten och att välja material som passar din ekonomi vid badrumsrenoveringen.

För att få en bättre uppfattning om hur olika kakel och klinker ser ut och fungerar, kan du besöka en butik som säljer badrumsrelaterade produkter eller söka online för inspiration och idéer. Du kan också fråga din entreprenör eller badrumsdesigner för deras råd och rekommendationer baserat på deras erfarenhet och expertis.

Att välja rätt kakel och klinker kan göra en stor skillnad för hur ditt badrum ser ut och fungerar. Med noggrann planering och övervägande kan du hitta rätt material som passar både din stil och funktionella krav och skapa ett badrum som du kommer att njuta av i många år framöver.

Badrumsrenoveringar i Lund på gång.

Vi renoverar ditt badrum

Kontakta oss om ni skall renovera ert badrum i Lund med omnejd.
Vi kommer hem till dig och tillsammans går vi igenom allting och gör upp en plan för renoveringen.
Ring 070-421 62 07 eller skicka ett mail till email@vvsaccess.se.